BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ – Ямбол с позиция за спрените ремонти, уволнение на председателя на АПИ, няма оттеглена техника от ямболските обекти

Ямбол, 20.07.2021 г.

ГЕРБ – Ямбол разпространи по медиите публикация против спрените ремонти на пътища в Ямболска област. Тя гласи:

“Всички ремонтни дейности по пътищата част от републиканската пътна мрежа и на територията на област Ямбол от вчера са спрени. Става дума за всички текущи ремонти, които към този момент се извършват по републиканската пътна мрежа. С писмо, без  обяснения се спира дейността на фирмите. Скандалното и недопустимо е започнати проекти, текущи ремонтни дейности да се спират без аргументи в разгара на сезона.

В това число става дума за започнатите и работещи се пътни ремонти на основния път  Ямбол – Чарган, на пътя Болярско – Бояджик – Златари, който се явява основен път към ТЕЦ Марица Изток. Става дума и за ремонтиращият се път в урбанизираната част на с. Бояново. И всички останали участъци, които са включени в текущите ремонтни дейности в областта.

Служебното правителство, АПИ, ОПУ Ямбол или Кой спря тези изключително важни пътни проекти за област Ямбол? Каква е целта и защо се прави това? Питаме служебните отговорни лица в област Ямбол. Отговорът го дължат на гражданите на областта!

И още един въпрос защо след като от средата на месец май има готов проект и задание за основен ремонт на главен път I-7, Окоп – Елхово, все още не са започвали ремонтните дейности. Това е главен път, важен, както за цялата област, така и за големият преминаващ автомобилен и тежкотоварен поток”.

На въпрос към пресцентъра на АПИ има ли заповед за спрени обекти в област Ямбол те се позоваха на националната новина, че на 19 юли 2021 г. министърът на регионалното развитие Виолета Комитова е уволнила председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев. Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова е поканила всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от г-н Минчев, на среща в министерството в петък – 23 юли, от 11 ч.

В същото време, ако се мине по ямболските обекти, където преди писмото за спиране се е работило, ще се види, че техниката не е изтеглена.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!