BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В знак на уважение

Традиционното празнично шествие по повод 24 май – Денят на българската просвета, култура и славянска писменост, в което вземат участие представители на детски градини, учебни заведения, културни институти и множество граждани, тази година няма да се проведе предвид извънредната епидемиологична обстановка в страната, която е в сила до 14 юни.

 

В знак на уважение и признателност кметът на Община Ямбол изпрати своя поздравителен адрес по случай този най-светъл и български празник до всички детски градини, училища, читалища и културни институти в град Ямбол, придружен с най-новата книга на писателя Героги Господинов, родом от Ямбол и негов Почетен гражданин.

Припомняме, че връчването на наградите за образование и наука на името на Ради Иванов Колесов ще се състои на церемония при закрити врати на 26 май, вторник, от 10:00 в Културно-информационен център „Безистен“. Предвид изискванията на Министерството на здравеопазването за спазване на социална дистанция, удостоените с почетния знак „Герб на Община Ямбол“ ще получат своите отличия на втора церемония от 10:30 часа. Носителят на наградата за изкуство и култура на името на Жорж Папазов големият български художник, живописец и илюстратор Иван Димов ще получи своя приз на Тържествената сесия на Общински съвет Ямбол на 8 юни, понеделник, когато ще бъде открита и традиционната изложба „Светлината“, на която той е специален гост.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!