BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 640 деца са посетили детските градини в Ямбол

Детските заведения на територията на община Ямбол отвориха врати на 1 юни при пълно спазване на противоепидемичните изисквания на Министерството на здравеопазването.

639 деца от общо 2406 са посетили детските градини след възстановяване на работата им. Средният им брой в група е около 10 деца.

„Целият персонал се справя без никакви затруднения. Спазен е броят на децата в група, като той не трябва да надвишава 12 деца. Надявам се родителите да се успокоят и в следващите седмици да има повече деца в детските градини“, заяви заместник-кметът Енчо Керязов при посещение в ДГ „Биляна“.

Работата в детските заведения се осъществява при строго определени вътрешни правила, с които са запознати родителите на децата. Осигурен е персонал, който обслужва децата при приема и изпращането им, както и по време на игрите на открито. За всяка група е определена отделна площадка и е създадена добра организация, като всяка група влиза през различен вход,  извършва се старателно почистване и дезинфекция на помещенията и критичните точки в тях, на детските площадки, играчките се мият 2 пъти на ден.

Очаква се постепенно да се увеличи посещаемостта на децата в детските градини.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!