BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Oбщина Ямбол ще дари апаратура за бързи тестове за коронавирус на МБАЛ „Св. Пантелеймон“

Ямбол, 17.03.2020 г.

Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ – Ямбол ще получи като дарение лабораторна апаратура за бързи тестове за коронавирус по инициатива на ръководството на Община Ямбол.

Решението за финансова подкрепа е взето веднага, след като стана ясно, че лечебното заведение не разполага с подобна апаратура, която е от особено значение за жителите на областта в условията на пандемия от COVID-19.

„Лекарите и гражданите трябва да бъдат подкрепени с технологиите, които са им нужни в извънредната ситуация, в която се намираме. Наш дълг е да им помогнем“, заяви кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Апаратът вече е закупен и неговата доставка се очаква в най-кратки срокове.

Стойността на апаратурата и 250 теста към нея възлизат на 12 000 лв.

Всеки един гражданин, фирма или организация, които желаят да помогнат и да закупят допълнителни тестове, може да се обърнат към ръководството на областната болница или към сектор „Връзки с обществеността“ на Община Ямбол.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!