BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Exe Solar” има намерение да инвестира в нова производствена линия за фотоволтаични модули в района на град Ямбол

 

Ямбол, 29.09.2021 г.

През изминалите няколко месеца бяха проведени работни срещи между производителя на фотоволтаични модули „Exe Solar“, кмета на община Ямбол Валентин Ревански и областния управител на област Ямбол Георги Чалъков.

След положените съвместни усилия между Общинска и Областна администрация, бе получено потвърждения, че „Exe Solar” има намерение да инвестира в нова производствена линия за фотоволтаични модули в района на град Ямбол.

По думите на новия инвеститор, готовността за оказване на пълна подкрепа, заявена категорично от страна на кмета и областния управител, е причината за тяхното крайно заключение – Ямболска област предлага по-добри възможности за инвестиции, спрямо представените такива от други региони в страната.

Компанията ще инвестира в изграждането на новия производствен завод над 15 милиона лева. Освен инвестицията в местна работа ръка, “Exe Solar“ ще се стреми да си сътрудничи и с университети и образователни институции в региона, които в бъдеще да им осигуряват високоспециализирани служители. Фирмата инвеститор изразява желанието си и да участва в обществения живот на област Ямбол с конкретни спонсорства и подкрепа, които биха могли да подобрят качеството на живот на гражданите.

„Това ще бъде още една стъпка напред за област Ямбол. Изключително съм щастлив от доброто партньорство с община Ямбол и кмета Ревански. Ние работим добре заедно, водени от една и съща цел – развитието на Ямбол и Ямболска област и по-добрият живот на всички жители!“, коментира областният управител Георги Чалъков.

„Exe Solar“ е европейски производител на фотоволтаични модули и работи в сектора на възобновяемата енергия, разработвайки висококачествени слънчеви панели. Фирмата от години произвежда в Китай и създаването на тази нова производствена линия за тях ще бъде своеобразно „връщане“ на производството в Европа.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!