BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

60 хиляди лева за почистване корита на реки отдели община Болярово

Болярово, 29.04.2021 г.

24 490 лв. отдели община Болярово за почистването на река Поповска в регулацията на село Попово. През януари тази година там бяха залети къщи и дворове в резултат на интензивните валежи. Предстои изготвянето на технически проект за извършването на строително монтажни работи, но това ще отнеме време, коментира кметът Христо Христов. Отпуснатите на 28 април с решение на Общинския съвет 24 490 лв. за частично почистване в регулацията на село Попово са постъпилите в общинския бюджет възстановени от РИОСВ – Стара Загора отчисления по Закона за управление на отпадъците вследствие на общинската политика по управлението на отпадъците.

От 10 хиляди на 17 760 лв. бе увеличена с решението на съветниците за промяна в бюджетната рамка и сумата за почистването на река Поповска в чертите на село Воден. На 17 750 лв. се завиши и сумата за почистването на река Селска в регулацията на село Голямо Крушево.

Съветниците приеха и предложението на кмета Христов от общинския бюджет да бъде закупен и кардиограф за филиала на ЦСМП, а стойността е 2400 лв. 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!