BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

57-мо издание на крос „Диана“

Най-старото атлетическо състезание в България крос „Диана“ ще събере отново в Ямбол най-добрите бегачи. Състезанието ще е на 28 октомври, събота, а стартът ще бъде даден в 10:00 часа пред спортна зала „Диана“, където ще бъдат и финалите. Спортното събитие се организира с подкрепата на Община Ямбол, Българска федерация по лека атлетика и Клуб по лека атлетика „Тунджа“ – Ямбол.

Това е 57-мото поредно издание на надпреварата. Заявки за него, към този момент, са подали над 80 участници от над 21 лекоатлетически клубове в страната, които ще са разпределени в 8 възрастови групи. Участие ще вземат и ученици от пети до дванадесети клас от различни ямболски училища.

Част от кроса и през тази година ще бъдат някои от най-добрите бегачи в България. При мъжете ще се състезава Исмаил Сенанджи от „Евър“ – Варна, шампион на 4000 метра на Крос „Диана“ през 2020г., а при жените Маринела Иванова и Билсерин Сюлейман. Всички те са фаворити в своите категории.

Ямбол ще разчита на доброто представяне на спортистите от различните клубове по лека атлетика в града.

Целта на състезанието е да популяризира бяганията на средни и дълги разстояния и шосейните бягания, както в страната, така и Ямбол.

Традиционният републикански лекоатлетически крос „Диана“, превърнал се в спортна емблема за Ямбол, събира едни от най-добрите участници. За първи път се провежда на 4 декември през далечната 1966 г. по инициативата на покойния вече заслужил треньор Велислав Велев. Първата надпревара, както и до днес, се провежда по алеите на Градския парк със старт и финал пред зала „Диана“, но през годините се е случвало мястото да бъде променяно. Основна заслуга за запазването на надпреварата, чрез своя неспирен ентусиазъм, има един от най-изтъкнатите и вещи треньори в бяганията на средни и дълги разстояния у нас – Йордан Атанасов.

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!