BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДПС-Ново начало – Ямбол: Инвестиционната програма за общински проекти е инструмент за подобряване на качеството на живот

„На нашата парламентарна група е основната заслуга в държавния бюджет за 2024 г. да има общинска публична инвестиционна програма с прогнозен размер от 1 млрд. лв. Над 17 млн. лв. от тях са за град Ямбол. Включени са и проекти за десетки милиони на останалите 4 общини.  За ДПС-Ново начало  формулата за успешна национална общинска програма е тя да бъде прозрачна, отговаряща на националните приоритети и местни специфики”. Това заяви кандидатът за народен представител от коалиция „ДПС-Ново начало” в Ямбол Николай Ганев. Той, заедно с част от останалите кандидат-депутати от листата посетиха днес ключови инфраструктурни обекти в града и разговаряха с представители на строителния бранш.

Николай Ганев посочи, че Инвестиционната програма за общински проекти на първо място е инструмент за подобряване на качеството на живот на българските граждани и е крачка към подобряване на общата инвестиционна политика на страната ни. „Само финансирането от европейските фондове не е достатъчно за решаване на ежедневните проблеми в различните видове общини. Доказателство за това е, че повечето обекти, които в момента се ремонтират и изграждат, включително в Ямболска област, са именно по тази национална програма”, допълни Ганев.

Като пример той даде новоизграждащото се кръгово кръстовище на бул. „Димитър Благоев” в Ямбол, започналия ремонт на пешеходната част на ул. „Търговска”, ремонтът на пътя Коневец – Маломир в община „Тунджа” и много други.

 „Ние ще отстояваме Инвестиционната програма за общински проекти като част от националния бюджет и ще развиваме нейния потенциал като ефективна национална инвестиционна политика, която допълва инвестиционната политика на ЕС и решава конкретни проблеми на хората. За целта обаче е необходимо устойчиво, гъвкаво и редовно управление с 4-годишен мандат. Пътят към него е силно присъствие на „ДПС-Ново начало” в следващия парламент, категорични са кандидатите за народни представители от листата на коалицията в Ямбол.

netnews.bg

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!