BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Алея на славата ще изграждат в парка на Генерал Инзово

    „Изграждане на Алея на славата в парка на село Генерал Инзово“.  Това е проектното предложение по обществена инициатива „С Тунджа в сърцето“, което внесоха днес в деловодството на община Тунджа председателят на НЧ „Никола Йонков Вапцаров“ – с. Генерал Инзово и читалищният секретар. Стойността на проектното предложение е 2 000 лв., като в него са включени изграждането на 5 паметни плочи на велики български личности – Васил Левски, Георги Раковски, Христо Ботев, Капитан Петко войвода и Георги Бенковски. Паметните плочи ще бъдат с размери 60 см./80 см., а материалът от който ще бъдат изработени е черен мрамор.
Ако проектното предложение бъде одобрено населено място ще бъде първото на територията на общината с Алея на славата, където ще може да се отдава почит на великите българи, жертвали се за свободата на България.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!