BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ямбол посреща Съединението с обновени знамена

 

По повод 136-тата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, служители на ОП “Комунални дейности” обновиха близо 300 национални флагове и знамена на Ямбол. Всички са монтирани върху осветителните стълбове на основни пътни артерии в града. Старите знамена ще бъдат изпрани и ще се поставят отново при замърсяване на сегашните.                                                         Ново е и знамето на България в парка на Ямбол, предстои да бъдат обновени и флаговете пред сградата на Община Ямбол.

Припомняме, че трибагрениците са поставени съобразно изискването на чл. 15, ал. 2 от Закона за държавния печат и националното знаме на Република България: „При поставяне на националното знаме във вертикално положение на носещо тяло цветовете се подреждат от ляво на дясно – бяло, зелено, червено, гледано срещу знамето.“ Флаговете са подредени от изток на запад – по посока на движение към град Сливен. Всички знамена са осигурени от Община Ямбол.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!