BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ямбол и областта на прага на тъмночервената ковид зона

До два дни предстои свикване на Областния медицински щаб и въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки и онлайн обучение, ако броят на новите случаи продължи да нараства и достигне 500 на 100 хил. души, информира  директорът на РЗИ – Ямбол д-р Радостина Калчева. По думите й ще бъде внесено предложение за ротационно обучение в училищата и преминаване на двусменен режим. Ще бъдат спрени и всички извънкласни занимания, а кина, театри, музеи, фитнес зали и др. ще се ограничат до 30% посещаемост. 

Към момента заболеваемостта от COVID-19 в Ямболска област вече е 486 на 100 хил. души. Увеличена е и смъртността от инфекцията – за последните 11 дни са починали 28 души.

Активните носители на вируса в региона са 922-ма, от тях – 98 са хоспитализирани. Почти е запълнен капацитетът на единствената COVID- реанимация в областта – заети са 7 от 8-те интензивни легла в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол. Сред заразените има 32 деца, включително и бебе на няколко месеца – всички са в стабилно състояние и не се налага лечение в болница. Под карантина са поставени 8 класа и 5 групи в детски градини.

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!