BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири жалби подаде Коалиция ГЕРБ-СДС в РИК в началото на изборния ден

Ямбол, 04.04.2021 г.

За четири нарушения в началото на изборния ден сигнализира Коалиция „ГЕРБ-СДС“ Районната избирателна комисия в 31 МИР Ямбол.

Един от сигналите до РИК касае лице с отличителни белези, маска със знаците на партия „Републиканци за България“, пред секция 35 в ОУ „П. Р. Славейков“ в Ямбол. Изборния кодекс, чл.184, ал. 1 от ИК, е категоричен и забранява поставянето на агитационни материали на парии, коалиции в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването“.

Другата жалба касае наличието на агитационни материали, билбордове, на ВМРО, на по-малко от 50 метра от избирателните секции в ЕГ „В. Карагьозов“ в Ямбол. Нещо, което Изборният кодекс категорично забранява.

Нарушение на правилата на Изборния кодекс има установено и пред още две избирателни секции – секция 22, в център „Каритас“ в комплекс „Златен рог“ в Ямбол и секция 96, намираща се в Читалище „Пробуда“ в Ямбол. Отново нарушението е на „Републиканци за България“ с поставени билбордове на по-малко от 50 метра от избирателната секция.

От Щаба на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ настояват за бърза проверка от страна на РИК, установяване на нарушенията и  информиране за взетите мерки.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!