BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Част от улица “Преслав” се затваря за асфалтиране днес

Ямбол, 26.04.2021

От 26 до 30 април 2021г., за времето от 8.30ч. до 13.00ч., в Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ към МБАЛ “Св. Пантелеймон” – Ямбол,  се провежда Седмица на безвъзмездното кръводаряване. Инициативата е на БЧК – Ямбол, осъществявана съвместно с Отделението по трансфузионна хематология и е посветена на светлия християнски празник Великден. Мотото, което ни обединява е: „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА“.

Дарената кръв няма цена, така както приятелството, любовта и човешкия живот!
Всеки ден в нашата страна стотици хора с различни професии, възраст и социално -икономически статус, даряват кръв! Благодарение на човеколюбието и отзивчивостта им ежедневно се спасява живота на стотици пациенти.

Според Съвета на Европа, всяка страна следва сама да задоволява собствените си нужди от кръв и кръвни продукти и това е основен принцип, който е възприет от цивилизованите страни.

Надяваме се кръводарителската акция да бъде подкрепена от видни личности и общественици на град Ямбол, представители на местната власт и медиите, които дарявайки кръв дават добър пример на младите хора и засвидетелстват своята съпричастност към всеки нуждаещ се от кръвопреливане.

Напомняме, че всеки  здрав човек на възраст между 18 и 65 години  може да дарява кръв поне веднъж годишно, и по този начин спасяваме поне един човешки живот.

                                                                ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!