BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Църковният храм в Горска поляна с нов под чрез дарители

Горска поляна, 25.04.2021

Благодарение на дарители завърши ремонтът на подовата настилка на черквата в село Горска поляна, съобщи кметският наместник Стоян Михов. Жителите на селото изказват своята голяма благодарност на спонсорите за това на семейство Мирена и Николай Граматикови, братята Петко и Марин Скарлеви и Николай Д. Ишкиев.

Със средства от общинския бюджет през миналата година в селото бяха монтирани две видеокамери на изходните пътища в селото, с цел ограничаване на скоростта на движение и гарантиране безопасността на пешеходците.

През изтеклата година няма регистрирани престъпления и кражби на територията на Горска поляна, информира кметският наместник.

Църковният двор, както и гробищният парк и улиците периодично са почиствани. Сега това се извършва и преди Великденските празници.

Със съдействието на общината беше почистено коритото на селската река от храсти, дървета и битови отпадъци. В селото няма нерегламентирани сметища, жителите, не само стриктно спазват общинската наредба, но и сами държат на приветливия вид и поддържат изрядни дворовете си жилищата. Три жалби имаше подадени за свободно движение на животни, които замърсяват улиците. Нарушителите са санкционирани и съответно са предприели необходимите мерки.

В Горска поляна се отглеждат около 500 крави и около 200 овце. Всички животни са на паша в електропастири. Добре развито е и пчеларството тук. Над 500 са пчелните семейства в района.

Сериозен проблем за селото остава водоснабдяването. През миналата година, заради сушата и силно намалелия дебит, беше въведен режим, припомни кметският наместник. С отпуснатите от общината със съгласието на Общинския съвет средства бяха направени два сондажа. “За съжаление, единият е с много малък дебит, а другият е с високо съдържание на нитрати, но все още се надяваме да има някакво развитие със съдействието на РИОСВ”, каза още Стоян Михов.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!