BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Финансови стимули за работодатели и безработни

От 09.08.2021 г. бюрата по труда предлагат повече финансови преференции на работодатели и регистрирани безработни по различни програми и мерки за стимулиране на заетостта и/или придобиването на квалификация или ключови компетентности, което стана възможно след утвърждаването от министъра на труда и социалната политика на преразпределение на средствата за реализация през 2021 г. на програми и мерки за насърчаване на заетостта.

Всяка дирекция „Бюро по труда” разполага със средства по част от различните програми и мерки за насърчаване на заетостта, предоставящи преференции на работодатели или безработни. Актуалните възможности за кандидатстване за тях до изчерпване на свободния финансов ресурс са публикувани в сайта на Агенцията по заетостта, в рубрика „Обяви за финансиране по региони”.

Свободните средства се обявяват и на информационното табло във всяка Дирекция „Бюро по труда”, където може да се получи и пълна информация за възможностите, реда и условията за предоставяне на преференции за безработни или работодатели.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!