BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Утвърден е приемът в осми клас за учебната 2024/2025 година

Утвърден е приемът в осми клас за учебната 2024/2025 година със заповед на Началника на РУО -Ямбол. В община Ямбол 12 училища предлагат прием за учебната 2024/2025 г. С прием от 1 паралелка е СУ „Св.Кл.Охридски“, три гимназии предлагат прием по 4 паралелки, две гимназии са с прием от 2 паралелки, а останалите гимназии – с прием от 3 паралелки. Обединено училище „Д-р П.Берон“ е с прием от 2 паралелки. Нови профили и професии: в Езикова гимназия – профил „Икономическо развитие“; в ПТГ „Иван Райнов“ – Системен програмист и Програмист на роботи; ПГЗ „Христо Ботев“ – ветеринарен техник.
 
Повече в заповедта на Началника на РУО:
 
    На заседание на Отрасловия съвет по образование са утвърдени общо 2374 паралелки в гимназиите за план-приема за учебната 2024/2025 година. От тях профилираните паралелки са 945 (39.80%), а 1429 са професионални паралелки (60.19%). От няколко години МОН увеличава броя на професионалните паралелки във връзка с недостига на кадри с професионално образование за различните отрасли на икономиката.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!