BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тунджанският кмет Георги Георгиев: Да пребъде община „Тунджа“!

Уважаеми жители на община „Тунджа“,

Днес е 22 април, нашият празник, денят на община „Тунджа“!

Не случайно сме избрали той да съвпада с Международния ден на Земята, защото носи дълбоко послание. За нас тунджанци, връзката със земята е сила за живот, за развитие и просперитет, за упование и надежда, дори в кризисни ситуации като сегашната. Тази свързаност на тунджанци със земята е мироглед, който оживява спомените, поддържа традициите и проектира по-доброто бъдеще на хората в общината.

За нас „Тунджа“ не е просто територия, а смисъл и стойност, защото е нашият дом, семейство, работа, нашата природа. Ценност, обединила идеите, опита, усилията и труда на поколенията.

Убеден съм, че „Тунджа“ е и упоритостта на характера, щедростта и свободата на духа, съпричастността и толерантността, стремежът към единство. Това е заветът, който носим истинските тунджанци!

Вярвам, че обичаме общината си, защото е част от нас и ние сме част от нея! Ние следваме мъдростта, че не сме наследили Земята от нашите предци, а сме я взели назаем от децата си. Това отговорно наследство ни задължава да проявяваме родолюбиво чувство към земята и хората на „Тунджа“, да го възпитаваме с най-добър пример у децата ни, за да го предадат и те на своите.

Убеден съм, че само чрез приемственост и отговорност, обич и грижа се съгражда и развива общността и това в община „Тунджа“ го доказваме с делата си ежедневно.

Извънредната епидемична ситуация ни изправи пред изпитание, за да поставим на първо място отговорността към здравето и живота на хората. В ситуация на социална изолация и забрани, успяваме да устоим, разчитайки и давайки подкрепа на хората най-близо до нас- семействата, близките, съседите, приятелите, колегите. По-важното е, че и по време на пандемия доказахме, че хората могат да разчитат на своята община. Всеки един от нас се съхранява чрез чувството си за единение, споделеност и принадлежност, давайки упование и уповавайки се на другите.

Посланието на днешния празник е в силата, която носим да преодоляваме изпитанията и във вярата, че можем заедно да сътворим по-добро.

Благодарим Ви за вдъхновението и мъдростта, за гражданската активност и енергия, за професионализма и човечността, с които работите за утвърждаването на община „Тунджа“ като общност, което е най-голямото ни постижение.

Бъдете здрави! Бъдете дълголетни!

Честит празник и да пребъде община „Тунджа“!

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!