BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три детски градини и едно училище в Ямбол са одобрени за проекти от Националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“

Ямбол, 26.03.2021 г.

Три са одобрените детски градини в Ямбол за участие в проекти за управление на дейностите по опазване на околната среда от Националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“ – „Слънце“, „Щастливо детство“ и „Пролет“.

Одобрено е и проектното предложение „Учене навън“ на Основно училище „Любен Каравелов“.

Проектът на Детска градина „Слънце“ е  наречен „Здраве в зелено“, на „Пролет“ е „Обичам природата и аз участвам“, на „Щастливо детство“ – „Пазим природата“.

Проектите целят повишаване на екологичната култура на децата, допринасят за положителното им отношение към природата и отговорност за съхранение на природните ресурси, съобразно съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес на най-малките.

В детските градини ще бъдат монтирани нови съоръжения за игра и отдих на открито, ще бъдат поставени кошчета за разделно събиране на отпадъците, изработване и поставяне на хранилки за птици, детски беседки и маса с пейка – за класна стая на открито. Децата ще имат възможността да се научат да ценят и пазят природата, след като са положили труд – чрез засаждане на различни видове растения и храсти, изграждане на билкови и зеленчукови градини и създаване на цветни лехи.

Облагородяване на бившия розариум ще осъществи Основно училище „Любен Каравелов“. Чрез реализиране на проекта обстановката ще се подобри с изграждането на нова беседка. Целта е част от часовете да се провеждат на открито, да се стимулира желанието на учениците за придобиване на знания и умения за опазване на чиста околна среда. Възпитаниците на училището ще имат възможност за усвояване и реализиране на нужните им уменията за посаждане на различни видове цветя и билки.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!