BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С раници и помагала си тръгнаха от лятното училище децата в Кукорево и Завой

В истински празник се превърна последният ден от лятното училище в с. Кукорево. Пред своите родители бъдещите първокласници демонстрираха какво са научили по време на едномесечното обучение и със забавни игри и танци показаха знанията си за буквите, звуковете и цифрите и пресъздадоха сцени от приказки.

На финала на тържеството те изпратиха балон с послание за успех на всички първокласници.

Заместник-кметът на община „Тунджа“ и ръководител на проект „Желани пространства“- Димитър Димитров, връчи на всички участници в лятното училище раница и помагала за първи клас заедно с грамота за успешното обучение, а на финала ги очакваше сладка изненада- торта за почерпка.

В с. Завой децата от лятното училище също получиха награди и грамота и се почерпиха с торта за успешния финал.

В продължение на месец- от 3 август до 3 септември, две групи по 15 деца на 6 и 7 години бяха обучавани от педагог и медиатор в училищата на селата Кукорево и Завой, за да се помогне подготовката им за първи клас.

Дейността „Допълнителна подготовка за равен старт в училище” е част от проект „Желани пространства”- комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“, финансиран по ОП РЧР 2014-2020, приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, процедура BG05M9OP001-2.004 „Услуги за ранно детско развитие“.  

Проектът се реализира по Договор за БФП № BG05M9OP001-2.004-0059 с Министерство на труда и социалната политика, който е в размер на 1 545 617,00 лева.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!