BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът касира отново избора за кмет на община Омуртаг

Търговищкият административен съд касира избора за кмет на община Омуртаг Ешреф Ешрефов. Поводът са нарушения, свързани с преброяването, сортирането, отчитането и съхраняването на бюлетините. Имало е подмяна в една от секциите, общо 32 протокола са счетени за фалшиви. Решението подлежи на обжалване, съобщи sega.bg.

Ситуацията в Омуртаг е много странна, като сегашното решение е незначителна част от него. Изборът на Ешрефов от последния вот веднъж вече бе касиран след жалба на ДПС – но с решение не да има нови избори, а бюлетините да бъдат преброени пак. Те отново показаха успех на Ешрефов, той се закле втори път. А го стори под мярка домашен арест (пуснат за няколко часа да отиде в административната сграда за церемонията), защото паралелно бе обвинен за участие в ОПГ с брат си, баща си и един от зам.-кметовете (разследват се за далавери при обществени поръчки с дърва).

Казусът с организираната престъпна група тече и в момента, четиримата са с мерки за неотклонение. Роднините са в листите на партията на Иван Гешев – формацията твърди, че имат имунитет, следва да бъдат пуснати; но на няколко съдебни заседание бе счетeно, че имунитетът важи само за кандидати, срещу които са започнали действия след издигането им като кандидати. А всичките тези екшъни стартираха в Омуртаг веднага след местните избори през есента. 

 Сегашното касиране явно е по паралелна жалба. А самата община се управлява от арестуван човек.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!