BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Село Драма очаква гости от различни континенти за земляческата среща

„Тунджа“, 04.08.2022 г.

С обновен път, нова етнографска сбирка, книга за историята на селото и филм село Драма посреща земляческата среща, която ще се проведе на 6 август. Тя се организира от Инициативен комитет с подкрепата на община „Тунджа“ и е наречена „Надежда за Драма“.  Очакванията са в този ден селото да събере хора с корен от село Драма от различни краища на България и на света.

Честването започва още от 5 август от 10 часа пред паметните плочи в центъра на селото, където ще се отслужи възпоминателен молебен за загиналите във войните жители на с. Драма.

На 6 август в 10,45 часа земляческата среща ще започне отново пред паметните плочи с поднасяне на венци и цветя за загиналите във войните. В 11 часа в зрителния салон на читалището в с. Драма тържествено ще бъде открита срещата и ще бъде представена книгата „Моето, твоето…нашето село Драма“. Ще бъде прожектиран и филм за историята и традициите на селото. От 12 часа в парка на с. Драма ще се проведе празничен концерт на оркестър „Гергьовден“.

Инициаторите, които вложиха много труд и въображение в организацията, се надяват тази среща да се превърне в традиция за селото.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!