BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рокади за четирите депутатски места в Ямболски избирателен район

Окончателно четиримата народни представители от Ямболски избирателен район са Кристиан Вигенин от „БСП за България“, Станислав Говедаров от „ГЕРБ – СДС“, Златомира Карагеоргиева-Мострова от „Има такъв народ“ и Станчо Ставрев от „Изправи се! Мутри вън!“.

До този краен резултат се стигна след две рокади.

Още на 9 април водачът на листата на „Има такъв народ“ в Ямболски избирателен район Ивайло Вълчев е подал заявление в ЦИК, че желае да бъде избран за народен представител в Бургаски избирателен район, където също беше водач. Затова на негово място е обявена за избрана втората в листата Златомира Карагеоргиева-Мострова

По-интересна е рокадата в коалиция „ГЕРБ – СДС“. На 10 април в ЦИК е постъпило заявление от водача на листата д-р Димитър Рунков, с което иска да бъде заличен от кандидатската листа на коалицията. На база на него ЦИК обявява за избран следващия от листата – Станислав Говедаров.

Водачът на листата на „БСП за България“ Кристиан Вигенин не се нуждае от представяне. Той беше народен представител от Ямболски избирателен район в предния мандат и зам.-председател на 44-то Народно събрание. Зам.-председател е на БСП по международна дейност. Бил е и външен министър и евродепутат.

 

 

 

Представителят на коалиция „ГЕРБ – СДС“ Станислав Говедаров е общински съветник от групата на ямболския кмет Валентин Ревански, която влезе в Общинския съвет от партия „Пряка демокрация“. Той е роден в Пловдив, дошъл в Ямбол като професионален баскетболист, играл 16 сезона за Ямбол, дълги години е бил и капитан на отбора. Преди работеше във фирмата на Валентин Ревански „Сакарелла“, по време на предизборната кампания стана ясно, че участва в бизнес за рециклируеми отпадъци от строителни обекти. В момента е смятан за доверен човек на Валентин Ревански, дали като народен представител ще може да се еманципира и да покаже самостоятелност, тепърва ще видим. Не е ясно и как ще представлява и гласоподавателите от ГЕРБ и СДС, но това е техен проблем.

Представителят на „Има такъв народ“ Златомира Карагеоргиева-Мострова не е известна в Ямбол. Ямболските избиратели я видяха само при откриване на офиса на партията в града и на още едно – две предизборни събития. Тя е адвокат в Бургаска адвокатска колегия. Според справка в интернет е съдружник в 4 фирми, но в две от тях е заличена. Участва и във фондация „Слънчев бряг 2004“.

Водачът на „Изправи се! Мутри вън! Станчо Ставрев е познат като зам.-кмет на община „Тунджа“ от 13 години, преди това е бил директор на училищата в Кукорево и Маломир, а още по-рано преподавател в училищата в Кукорево и Тенево.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!