BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Републиканският турнир по спортно ориентиране „Диана“ ще се проведе по улиците на Ямбол в неделя

 

Ямбол, 03.11.2021 г.

Републиканският турнир по спортно ориентиране „Диана“ ще се проведе на 7 ноември (неделя) в Ямбол. Събитието е организирано от Община Ямбол, Регионалния исторически музей – Ямбол и Клуб по спортно ориентиране „Диана“ – Ямбол.

Състезанието започва в 10:00 часа и ще бъде разделено в две фази. Първата ще стартира пред сградата на Община Ямбол и ще бъде насочена към начинаещите в ориентирането. Тяхната цел ще е да обиколят и намерят различни забележителности в Ямбол, опознавайки града от вътре.

Втората фаза, определена за професионалните състезатели, посвоему ще се раздели на два етапа, а провеждането ѝ ще бъде осъществено по улиците на Ямбол. Първият ще стартира източно от подлеза в посока ДКЦ 1 – Ямбол, а вторият от западната му страна – към Безистена.

Досега участие в надпреварата са заявили 19 клуба, включващи около 160 спортисти от цялата страна – Ямбол, Сливен, Пловдив, Русе, София, Хасково и други. Записването продължава до края на седмицата.

Състезателите ще бъдат разпределени в 19 възрастови групи. Най-малките започват от 10-годишни момичета и момчета, а най-възрастните участници при жените ще са до 55 години. При мъжете имат възможност да участват и състезатели над 65-годишна възраст.

Ямбол ще разчита на доброто представяне на Атанас Райков, водач в ранглистата при 12-годишните в страната, Людмила Динева, Пламена Чолакова и други.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!