BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ – Ямбол беше открит в присъствието на шампиона Петър Стойчев

Ямбол, 5.03.2021 г.

На 5 март, петък, в 10:30 часа беше открит обновеният плувен комплекс в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ – Ямбол, който беше затворен през последните няколко години. Присъстваха кметът на община Ямбол Валентин Ревански и неговите заместници Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов и изпълнителят на обекта Христо Христов.

Легендарния плувец Петър Стойчев уважи поканата на ръководството на Община Ямбол и също присъства на откриването. Той е носител на 11 поредни световни купи в плувния маратон, двукратен световен шампион и световен рекордьор по плуване в ледени води.

Церемонията започна с водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Ямболска духовна епархия Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий в съслужение с свещеноиконом Янко.

Кметът Валентин Ревански подчерта, че Община Ямбол ще прави всичко възможно за развитието на масовия спорт в града и благодари на изпълнителя на обекта и на заместник-кметовете, които почти всеки ден са осъществявали надзор над ремонтните дейности на плувния комплекс. Кметът добави: „Надявам се, че това съоръжение ще хареса на жителите на Ямбол. Благодаря на господин Петър Стойчев, който ни консултира как да направим този басейн. На 8-ми  входът за всички дами ще бъде безплатен.“

Заместник-кметът Енчо Керязов изтъкна, че басейнът ще се ползва от всички граждани на Ямбол и сподели своето желание следващият шампион, достигнал успехите на Петър Стойчев,  да се появи в Ямбол.

„Щастлив съм, че децата в още един български град ще ползват такъв басейн,“ каза Петър Стойчев. Той подписа винила със своя снимка: „За децата на Ямбол!“

Накрая малките плувци, които се запознаха и снимаха със своя кумир в плувните спортове, преплуваха няколко дължини.

Ремонтът на плувния комплекс продължи около три месеца. Подменени са облицовките на двата басейна и тръбите на съоръжението, инсталирана е модерна филтърна система, обновени са и съблекалните с нов инвентар. Създадени са добри условия за гражданите и спортистите, които ще плуват в басейните.

Цените за ползване на плувния комплекс са 3 лева за ученици и 7 лева за възрастни. Груповите посещения за ученици /за групи от най-малко седем души/ са по 2 лева.

Предвидени са месечни абонаментни карти: за учащи – 17 лева, за възрастни – 40 лева.

Спортистите, които членуват в лицензирани спортни клубове, ще ползват плувния комплекс безплатно.

Планирано е обучение по плуване на деца от детските градини и от началния курс на училищата по одобрен от Община Ямбол график. Осигурени са и квалифицирани спасители.

През месец май е предвидено провеждането на първото общинско състезание по плувни спортове.

Плувният комплекс ще работи всеки ден от 7:00 часа до 12:00 часа и от 14:30 часа до 20:30 часа.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!