BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа И.А. и Г.А., обвинени в причиняване на телесни увреждания на служители от ИАГ

 

Ямбол, 03.09.2021 г.

Районна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа И.А. и Г.А. Те са обвинени за това, че са причинили телесни увреждания на трима служители на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ).  Двамата обвиняеми са действали в съучастие като съизвършители. Престъплението е квалифицирано по чл.131, ал.2, т.3, вр. чл.130, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Те са обвинени и за това, че противозаконно попречили на орган на власт-служителите от ИАГ, да упражнят правомощията си-престъпление по чл.270, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Престъпленията са извършени на 02.09.2021 г. в защитената местност „Ормана“, находяща се в землището на с. Завой, обл. Ямбол.

По време на разследването е установено, че И.А. и Г.А. са нанесли удари на служителите на ИАГ. По досъдебното производство е назначена експертиза, която да установи вида и степента на нараняване на пострадалите. След като заключението по нея бъде изготвено обвиненията спрямо И.А. и Г.А. ще бъдат прецизирани.

Предстои Районна прокуратура-Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!