BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Работна среща на ръководството на МВР с областните управители на Ямбол, Бургас и Хасково

 

Ямбол,25.08.2021 г.

Участниците решиха да се предприемат действия за срочно отстраняване на компрометираните участъци, поддръжката на временното възпрепятстващо съоръжение и изготвянето на пътни карти на прилежащата инфраструктурна мрежа

Работна среща се проведе в сградата на Областна администрация в Ямбол във връзка със стартиралите дейности за усилване на охраната на българо-турската граница и  ангажиментите на всички институции. На нея присъстваха заместник министрите на МВР Емил Ганчев и Венцислав Катинов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорът на главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Деян Моллов, областните управители на Ямбол, Бургас и Хасково – Георги Чалъков, проф. дн Мария Нейкова и Минко Ангелов, директорите на областни дирекции Ямбол и Хасково и РДГП – Елхово.

В хода на работната среща областните управители запознаха присъстващите с актуалното състояние на граничното съоръжение, компрометираните участъци и отправените от тяхна страна искания за получаване на финансови средства за ежегодна поддръжка на съоръжението, които към този момент не са удовлетворени. Обсъдиха се и възможностите за подобряване на взаимодействието по отношение на стопанисване на изграденото съоръжение и наличната пътна инфраструктура между МВР, в частност „Гранична полиция“ и областните управители. Те изразиха желание изграденото временно възпрепятстващо съоръжение да бъде предадено за стопанисване на „Гранична полиция“, предвид това, че са крайни ползватели и имат възможност за постоянно наблюдение и оценка за състоянието на обекта.

С оглед намирането на най-рационално становище в интерес на държавата, зам.- министър Ганчев предложи областните управители в най-кратки срокове да изготвят и предоставят в Министерството на вътрешните работи анализ за моментното състояние, направените разходи, исканите средства и извършените дейности по поддръжка.

Участниците единодушното се обединиха около решението в краткосрочен план да се предприемат действия за срочно отстраняване на компрометираните участъци, поддръжката на съоръжението и изготвянето на пътни карти на прилежащата инфраструктурна мрежа.

„Идеята на срещата беше всички заедно да говорим по актуалното състояние и какво още е нужно да направим за доброто поддържане на съоръжението. В крайна сметка, както отбеляза зам.-министър Ганчев, трябва да намерим най-рационалното решение, което да е в интерес на държавата.“, заключи областният управител на област Ямбол Георги Чалъков.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!