BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първа помощ на деца

 

Ямбол, 16.11.2021 г.

На 16 ноември 2021г., в зала „Йорданка Пастърмаджиева“ на БЧК – Ямбол се проведе  обучение по оказване на първа долекарска помощ на деца до 8-годишна възраст за педагогически специалисти от детска градина „Валентина“ в град  Ямбол.

Инициативата е Митка Тодорова, Директор на детската градина и имаше за цел професионалистите, работещи с деца да придобият допълнителна компетентност за да се   намали и ограничи риска от трайни негативни последствия за децата, следствие от инцидент  в детската градина.

Участниците имаха възможност да усвояват знания и практически умения по оказване на първа помощ при травми и наранявания, прилагане на подходящи животоспасяващи и животоподдържащи действия,  позициониране на пострадалото дете, кръвоспиране и обработка на рани, обездвижване и транспортиране при нужда.

Д-р Петя Качулева, обучител по първа помощ в БЧК – Ямбол даде възможност на участниците да задават актуални въпроси и ги запозна с най-често срещаните заболявания и симтоми в детската възраст.

Всички  получиха удостоверения за преминат курс на обучение по програмата на БЧК „Травми и злополуки в ранната детска възраст. Първа помощ и превенция”.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!