BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Програмата “Приятели с водата” бе представена в ОУ “Христо Смирненски”

Ямбол,26.04.2021

На 23 април 2021г., в ОУ „Христо Смирненски“ в град Ямбол, се проведе работна среща с г-жа Галина Александрова, директор на училището, класни ръководители и ученици от втори клас.

Целта на срещата бе представяне на програмата за превенция на водния травматизъм „Приятели с водата”, насочена към учениците от начален етап на образованието и подготовка за нейното осъществяване.

Добриела Праматарова, специалист „Водноспасителна дейност” в БЧК-Ямбол представи опита на организацията от съвместната  работа с училищата и постигнатите положителни резултати през годините. Обсъдиха се възможности за качествено и ефективно осъществяване на обученията, разпределението на отделните теми в часовете по физическо възпитание и спорт.

Предоставени бяха предварително заявените количества от учебни помагала за учениците от втори клас  и техните учители.

 

ОУ „Христо Смирненски“ е първото училище в град Ямбол, което ще реализира програмата „Приятели с водата“ през учебната 2020/2021г. Предвидено е в края на м. май 2021г. да се организира воден празник, на който децата ще демонстрират натрупаните нови знания и ще получат индивидуални грамоти за придобити начални умения за безопасно контактуване са водата.

 

Общият брой на училищата в област Ямбол, изразили готовност да осъществят програмата „Приятели с водата“ с учениците от начален етап на образоването през настоящата учебна година са тринадесет.

                                   ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!