BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проведе се заседание на Областния медицински съвет: област Ямбол се намира в червената зона спрямо Националния оперативен план за справяне с Пандемията от Ковид 19

 

Ямбол, 03.09.2021 г.

В Областна администрация Ямбол се проведе заседание на Областния медицински съвет. Актуалната епидемиологична обстановка в областта бе представена от директора на РЗИ Ямбол – д-р Лиляна Генчева и главния секретар на РЗИ Ямбол, Донка Желева.

Всички присъстващи бяха запознати и с последната заповед на министъра на здравеопазването д-р Кацаров, която налага по-строги мерки от 07.09.21 г. и е достъпна на сайта на Министерството.

Към 03.09.2021 г., четиринадесет дневната заболеваемост е 375,2 на 100 000 души население, което означава, че област Ямбол се намира в червената зона спрямо Националния оперативен план за справяне с Пандемията от Ковид 19 и пето място по брой заболели в страната.

Представителите на лечебните заведения в областта, докладваха пред Областния управител Георги Чалъков актуалното състояние на болниците спрямо активните случаи на Ковид 19 и заетите легла. От предоставената информация стана ясно, че с оглед изпълнението на Националния план са разкрити и нови легла в някои от лечебните заведения, което прави техния общ брой 126, от които към този момент свободни са 45.

Относно хода на ваксинацията, към днешна дата населението с напълно завършен цикъл на имунизация в областта е 16,50% около 16 500 души. За периода 30.08-02.09.21г. са поставени 738 ваксини, от които 434 са първа доза.

За седмицата 23.08-29.09.2021 г., са извършени 415 проверки на Заведения за обществено хранене, търговски обекти, нощни заведения, бензиностанции и обекти с обществено предназначение, за спазване на противоепидемичните мерки.

От учебните заведения в областта са докладвали пред РУО Ямбол своята готовност за започване на учебната година. На този етап, на територията на област Ямбол, имунизираният педагогически персонал е около 30%, други 30% са преболедували, а 5% са с поставена първа доза ваксина.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!