BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пред хиляди жители на Ямбол Дядо Коледа запали светлините на коледната елха!

Ямбол, 08.12.2022 г.

Коледната елха и празничната украса грейнаха в Ямбол! Дядо Коледа и присъстващите малки и големи жители и гости на града отброиха заедно секундите до запалването на светлините на украсената десетметровата кавказка ела пред сградата на Община Ямбол, която заблестя със стотици цветни лампички и светлинни гирлянди. Дървото е посадено преди две десетилетия и оттогава около него се провеждат празничните тържества за Коледа и Нова година.

Децата на Ямбол, които дойдоха на фееричното събитие, бяха зарадвани със специална изненада – те получиха стотици коледни шапки, подарък от Община Ямбол и МКБППМН.

За празничната атмосфера допринесоха коледната музика и ефектно лазерно шоу.

Зрителите изгледаха с интерес тематичния спектакъл „Коледно веселие“ на Държавен куклен театър „Георги Митев-Жоро“ – Ямбол, след това децата от Детска градина „Радост“ се качиха на сцената и  изпяха Зимна радост“ и „Да протегнем ръка“.

Кметът на Ямбол поздрави присъстващите на празника и пожела на всички да бъдат здрави и щастливи. „Деца, не спирайте да мечтаете и да преследвате мечтите си! Бъдете добри и послушни. Благодаря на вашите родители за усилията и грижите, които полагат за вас“, обърна се към най-малките той. Валентин Ревански изрази надежда, че жителите и гостите на Ямбол ще харесат украсата, която е избирана с много любов и желание. „Всичко което правим е в името на нашия град, за да бъдем заедно“, подчерта още кметът.

Светлините на единствената в България 14-метрова комета също грейнаха в празничната вечер, за да направи Ямбол още по-красив. Община Ямбол благодари на хилядите жители и гости на града, които изпълниха площадното пространство пред сградата на Община Ямбол!

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!