BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предстояща тренировка на сиренните устройства в областта

В изпълнение на чл. 37, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяването на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, Националната система аз ранно предупреждение и оповестяване се тества два пъти годишно през месеците април и октомври.

Предстоящата тренировка ще бъде извършена на 01.04.2024г. /понеделник/ от 11:00 часа, чрез задействане на сиренните устройства на територията на област Ямбол, информират от Областна администрация.

Тя ще се проведе с цел проверка на техническото състояние на системата, придобиване на умения от длъжностните лица за работа с НСРПО и обучение на населението за разпознаване на сигналите, излъчвани от акустичните сиренни устройства.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!