BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Представители на местната власт и представители на EVN проведоха работна среща днес в Областна администрация Ямбол

 

Ямбол, 24.08.2021 г.

В Областна администрация Ямбол бе проведена работна среща между Георги Чалъков, областен управител на област Ямбол, представители на EVN, Светозар Грозев – заместник кмет на община „Тунджа“, както и кметовете на селата Дражево, Хаджидимитрово, Безмер и Кабиле, съответно – Дяко Дяков, Тошо Тодоров, Росен Русев и Георги Динев.

Основната причина за организирането на работната среща е честото прекъсване на електрозахранването в споменатите населени места и множеството сигнали и докладни подавани към EVN и Областния управител, от страна на кметовете.

Представителите на местната власт споделиха честите оплаквания от страна на жителите, от токови удари и повредени или унищожени домакински уреди. По думите на кметовете хората недоволстват и от трудното осъществяване на връзка с Кол центровете на дружеството.

Експертите от Електроразпределителното дружество – Крум Косев, Румен Кичуков, Никола Стойчев и Венелин Варналийски запознаха присъстващите с краткосрочните мерки, които вече са в ход с цел ограничаване на случаите на спиране на електрозахранването. След множество извършени проверки, според тях, основната причина за проблемите в тези села са прелетните птици. Като краткосрочни мерки са извършени допълнителни обезопасявания на определени изводи, което и според кметовете определено дава резултат. Представителите на EVN споделиха, че вече се обсъждат и дългосрочни мерки, планирани за идната година, които ще обхванат не само тези села в община „Тунджа“, но и останалите населени места, в които има подобни проблеми с удари на птици в кабелите на електропроводите.

На въпрос на Областния управител, какво е предвидено за следващата година в инвестиционната програма за област Ямбол за да се подобри качеството на услугата, от дружеството отговориха, че тяхната практика е преди всяка нова инвестиционна програма общинските кметове и всички останали заинтересовани лица да бъдат запознати с нея, и програмата за идната 2022 година няма да бъде изключение.

В хода на срещата бе обсъдена и темата относно създаването на директен телефон за връзка на оперативните дежурни в общините с кол центъра на EVN, който да улесни тяхната комуникация. Възможността за създаване на такъв тип комуникационен канал ще бъде обсъждана допълнително.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!