BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Посланикът на Словения Наташа Бергел на посещение в Ямбол

На 28.11.2023 г. Нейно Превъзходителство посланикът на Словения в България Наташа Бергел ще посети гр. Ямбол по повод представяне на инициатива, която се организира от няколко години в Словения, наречена „Традиционна словенска закуска“. Представянето ще бъде в Начално училище „Професор Петър Нойков“ (в ж.к. „Златен рог“) под формата на беседа пред ученици от училището.

Началото на словенската инициативата е през ноември 2011 г. Целта ѝ е да се подобри осведомеността сред подрастващите, най-вече от начална форма на обучение, относно ролята на закуската и потреблението на местно произведени традиционни продукти, каквито са хлябът, медът, млечните продукти и местните плодове и зеленчуци. Важно е също така най-малките да знаят как се произвежда храната, откъде идва и каква е ролята на земеделския производител. За целта, участие в беседата ще вземат и четирима местни производители на мед, кисело мляко, плодове и хляб.

Н.Пр. Наташа Бергел ще пристигне в НУ „Проф. Петър Нойков“ в 9:00 ч, където ще проведе среща с директора на училището – г-н Димитър Димитров. Тя ще бъде посрещната с изпълнение на гайда от ученик на училището. Н.Пр. Бергел ще проведе среща и с учителския колектив, след което ще се проведе беседата на тема „Традиционна словенска закуска“ пред ученици от III-и „А“ клас.

Н.Пр. Бергел ще проведе среща с Валентин Ревански, кмет на Община Ямбол, в сградата на Общината. Ще бъдат обсъдени теми от взаимен интерес, включително в сферата на образованието и икономиката.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!