BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парламентарни избори 2021 – Нина Терзиева, кандидат за народен представител от „БСП за България“: Крайно време е държавата с целия ѝ ресурс да се завърне в област Ямбол

  • Като представител на местната власт с какво ще бъдете полезна в парламента?
  • Всички проблеми на обществото намират своята проява в местната власт. Съответно, техните решения започват от най-ниското ниво на власт – местната. Формирането на ефективни, работещи политики не може да се осъществи без достатъчно познания за реалните потребности на хората, за техните очаквания, мечти, за държавата, която им е нужна.

От друга страна, опитът в местната власт създава правилна преценка кое би могло да се осъществи на локално ниво и каква ще бъде ползата от него. Представителите на местната власт в парламента ще допринесат за приближаване на държавата до хората, ще направят управлението много по-справедливо и ефективно.

  • Какво иска да промени „БСП за България“ в областта на регионалното развитие?
  • Основен принцип в предизборната платформа на коалиция „БСП за България“ е постигане на заложеното в Конституцията на Република България и в Закона за регионално развитие, балансирано развитие на регионите, включително и чрез създаване на инвестиционен фонд, подкрепящ най-изостаналите територии.

Чрез реалната децентрализация, изразяваща се не само във възлагане на отговорности, но и в делегиране на правомощия и ресурсно обезпечаване, се цели създаването на силни местни власти, които са основата на всяко справедливо и модерно управление.

  • Какви лични ангажименти поемате към Ямболска област?
  • Реализиране на идеята за създаване на Национален фонд за сближаване на регионите, който да предоставя подкрепа на област Ямбол като област, която изостава в своето развитие. Подкрепата се изразява в три основни стълба: помощ за развитие на бизнеса, подкрепа за хората, развитие на инфраструктурата- общинска и държавна.

Създаване на нов контролно-пропускателен пункт на българо-турската граница на територията на област Ямбол за търговски и туристически цели.

Осигуряване на достъп до мобилни услуги и интернет във всяко наелено място на областта.

  • Защо да ви подкрепят избирателите на 4.04?
  • Защото отчаяно се нуждаем от промяна!

Имаме нужда от повече сигурност и спокойствие за себе си, за живота на своите родители и живота на своите деца. Крайно време е не само да изпълняваме решенията, които някой друг е взел вместо нас. Крайно време е и нашият глас да бъде чут и държавата с целия ѝ ресурс да се завърне в област Ямбол.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!