BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парламентарни избори 2021 – Листата на „БСП за България“ заяви пълна подкрепа към Румен Радев и Илияна Йотова в Ямбол

„БСП за България“ безрезервно подкрепя Румен Радев за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент, това заявиха и показаха при посрещането на кандидат-президентската двойка за втори мандат в Ямбол кандидатите за народни представители на левицата и социалистите от цялата област, които дойдоха да се срещат с тях.

С ръкопляскания, добри пожелания и искрена подкрепа на ямболци по срещата на президента.

Румен Радев и Илияна Йотова отидоха и при младежите доброволци на БСП, за да ги поздравят и да им благодаря за подкрепата.

Президентът се обърна към множеството на площада и припомни, че не са ги предали и са успели, защото са били обединени около ценности като свобода, справедливост и солидарност.

„Заедно успяхме да започнем промяната и България се променя, но всички знаем и виждаме, че тази промяна няма да бъде лесна. Защото статуквото е още силно, защото олигархията е овладяла различни нива на държавата и продължава да задушава обществото ни. Защото натрупаха огромни средства от кражби и вие днес виждате как тези кражби продължават да се разкриват – огромни, нагли, арогантни кражби от джоба на всеки един от нас. И ние силно се надяваме и ще продължаваме да настояваме да се стигне до края, да се стигне до справедливост и до възмездие“, каза на хората Румен Радев и припомни: „Предстои ни важен избор на 14 ноември – това е избор не само на парламент и президент и вицепрезидент – това е избор на бъдеще. Трябва да излезем и всички българи да гласуваме, за да имаме своето представителство в един парламент, където очакваме най-сетне да има силно демократично мнозинство, което да има волята и решимостта да направи най-сетне необходимите реформи и законодателни промени в интерес не на партии, не на олигархии, в интерес на българския народ“. Той уточни още, че изборът на президент не е по-малко важен, защото България има нужда от силна и независима президентска институция, която да пази достойнството и интересите на хората.

Вицепрезидентът се обърна към ямболци с думите: „Ние имаме нов проект за България, с волята и енергията на всички българи ще го постигнем, ще си върнем държавата от ръцете на олигархията и беззаконието“. По думите й никой няма право да се самопровъзгласява за обединител, народът и историята посочват обединителите. „Ние сме за обединение на мнозинството българи срещу мафията, затова с президента Радев подкрепихме протестите миналата година“, посочи Йотова. Тя определи демографската катастрофа и пандемията от неравенства като най-тежката диагноза на десетилетието на Борисов, което лиши българите от самочувствие. „Това управление никога няма да се върне и Борисов никога повече няма да е премиер – това е нашата най-голяма победа“, подчерта Илияна Йотова.

По време на посещението на Румен Радев и Илияна Йотова в Ямбол се присъединяват и евродепутатът от БСП Петър Витанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!