BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парламентарни избори 2021 – Койчо Койчев, кандидат за народен представител от „БСП за България“: Да покажем на младите, че България се нуждае от нас, за да останем

-Като учител с какво може да бъдете полезен в парламента?

-Като учител с близо 10 години опит съм пряк свидетел на хаоса в образователната система. Важно е в следващия парламент да влязат педагози, които имат пряк опит с работата на терен, тъй като несъвършенствата се забелязват най-ясно там. Познавам проблемите в системата и мога да предложа решение за тях, състоящи се в конкретни програми, планове и проекти, които като резултат ще дадат перспектива пред образование, отговарящо на всички предизвикателства и изисквания на времето.

-Какво иска да промени „БСП за България“ в областта на образованието?

-Целта на БСП в сферата на образованието е да наложи процес на създаване на образовани, знаещи и можещи български граждани, които обичат своята родина. Една от главните задачи, които стои пред нас, е на изхода на образователната система като краен резултат да имаме адекватно подготвени за очакващия ги обществен живот и пазара на труда млади и активни български граждани.

Това, което „БСП за България“ предлага в областта на образованието е устойчиво повишаване на средствата за образование и науката с минимален праг 5% от БВП на страната, бюджетно финансиране само за държавни и общински училища, един учебник по предмет за всеки клас за цялата страна, както и безплатни учебници за всички ученици от I до XII клас.

-Какви лични ангажименти поемате към Ямболска област?

-Личният ми ангажимент към жителите на област Ямбол е за издигане авторитета и престижа на областния център, както и на общините Стралджа, Елхово, Тунджа и Болярово.
Ще работя за подобряване на връзката между образованието и нуждите от кадри на бизнеса в областта. Както и за създаване на нови работни места за млади хора.

Друг, огромен проблем, които имат населените места в област Ямбол, е мобилността и тяхната свързаност. Точно поради тази причина като лична кауза поемам ангажимент за подобряване на транспортната свързаност между населените места.

-Защо да ви подкрепят избирателите на 4.04?

-Преди всичко хората трябва да гласуват за БСП, а що се касае до въпроса, защо да подкрепят мен: считам, че мога да бъда полезен с познанията, своята експертиза и опита, които имам до тук за издигане авторитета и престижа на „БСП за България“ на предстоящите избори за 45-то НС. Млад човек съм и вярвам, твърдо съм убеден, че ние, младите хора, сме ключ към нови възможности за по-доброто бъдеще на България. Моята лична кауза се свързва с един от най-наболелите проблеми в обществото ни – образованието и емиграцията на младите хора. На всеки млад човек трябва да му бъде доказано, че България има нужда от него. Тогава нашият избор, на младите, ще е да останем, за да дадем бъдеще на България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!