BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парламентарни избори 2021 – За „БСП за България“ фокусът на политиките трябва да е с внимание към отделния човек

“Тунджа”, 29.03.2021

Лъчът на промяната на листата на „БСП за България“ в съботния ден започна от тунджанското село Кукорево. В него се включи почти цялата листа – водачът Кристиан Вигенин, д-р Райно Георгиев, Георги Чалъков, Стоян Овчаров, Койчо Койчев, Капка Йоргова и Божидара Божилова.

 „БСП за България“ иска да даде друга посока на развитие на България, а не както е сега – всичко да е пазар, всичко да е за продаване и всичко да се плаща, на това трябва да се сложи край и да се смени фокусът с внимание към отделния човек“, каза при срещите с хората водачът на листата Кристиан Вигенин и ги призова: „Не се страхувайте да гласувате, нарочно ви плашат с пандемията, защото колкото по-малко хора излязат в изборния ден, толкова купеният, административният вот и контролирания през фирмите, на които дадоха поръчки през тези години, ще има по-голяма тежест и по-лесно ще спечелят изборите. Само масово гласуване може да ни освободи от корумпираната власт“.

Той обясни още, че в програмата на „БСП за България“ е предвидено държавата да подкрепи общините, за да могат те да решават проблемите на остарялата водопроводна мрежа, разбитата улична мрежа и транспортната свързаност.

Хората в Симеоново поискаха възмездие за ограбването на България и прекратяване на концесиите, които са загуба за страната.

„БСП за България“ ще спре „кранчетата“, през които изтичат европейски и държавни пари, за да освободи ресурс и да го пренасочи за полезни за хората политики, им заяви Кристиан Вигенин и поясни, че трябва да се извърши реформа в съдебната система, защото само правителството не може да даде това възмездие, а левицата е за нов тип организация срещу корупцията и за създаване на нова агенция.

Водачът на листата Кристиан Вигенин пое личен ангажимент да не допусне нова концесия за добиване на полезни метали по открит способ в района на Елховско и Боляровско.

„БСП за България“ беше единствената последователна опозиция през последните четири години, само ние удържахме на натиска, не се продадохме. Сега тя е единствената, която може да състави правителство и да отстрани ГЕРБ от властта, каза при срещата в Тенево водачът на листата.

В Маломир кандидатите за народни представители разговаряха с хората и чуха техните искания.

„Това са представителите на моята партия, аз съм тук, за да ги подкрепя и да покажа посоката, която заедно следваме“, подчерта кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, който присъстваше на срещите във всички села.

В Коневец водачът на листата представи мерките на „БСП за България“ за преодоляване на демографската криза.

За младите семейства и за майките „БСП за България“ предлага:

  • Увеличаване на средствата през втората година от майчинството до размера на минималната работна заплата, а не както е сега 380 лв.;
  • Необлагаем минимум от 500 лв. месечно за всяко дете на работещи родители;
  • Увеличаване на еднократната помощ при раждане – 500 лв. за първо, 1000 лв. за второ и 1500 лв. за трето дете.
  • Еднократна помощ от 6500 лв. за второ и трето дете на осигурени поне 24 месеца родители.
  • Еднократна помощ за всички ученици от 1 до 4 клас в началото на учебната година.
  • Увеличаване на еднократната помощ за майки студентки от 2880 на 6500 лв
  • Безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас
  • Безплатни лекарства за всички деца до 14 г.
  • Безплатни детски градини и ясли.

За да се случи промяната и България да има шанс за ново развитие, е нужна мощна подкрепа с номер 4 в бюлетината, защото само “БСП за България” има възможност да свали правителството на ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!