BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парламентарни избори 2021 – Д-р Райно Георгиев, кандидат за народен представител от БСП за България“: Имаме ясен план за спасение на държавата

-С какво един лекар на първа линия в борбата не само с Ковид 19, а и с най-спешните заболявания на хората може да бъде полезен в парламента в тази здравна криза? 

-Лекар съм в Спешно отделение на ямболската областна болница „Св. Пантелеймон“ от завършването ми на Медицинския университет в Пловдив. Специализирам „Спешна медицина“. Ние помагаме на първа линия и на заразените с Ковид 19, но и на всички болни и пострадали, намиращи се в пряко животозастрашаващо състояние. Помагаме и на лицата с психически разстройства, които представляват опасност както за себе си, така и за околните, на жените със започващо раждане или развитие на спонтанен аборт, на деца до еднагодишна възраст, за които е потърсена такава помощ, както и на пациенти, при които характерът на заболяването нe може да бъде преценен и са оставени без терапия.

В парламента ще работя и ще настоявам заедно с моите колеги за по-адекватни и рационални решения за промени в нормативната база, касаещи спешната медицинска помощ. Искам да се чуе силният глас на работещите в спешната медицина. За мен тя е елемент от националната сигурност на страната. Необходимо е специалността „Спешна медицина“ да се изведе на по-високо академично ниво със самостоятелни катедри в медицинските университети. Тази специалност трябва да стане по-привлекателна за новозавършилите медици. Нужно е и по-бързо внедряване на парамедици и лекарски асистенти в структурите на доболничната спешна медицинска помощ.

-Какви спешни мерки предлага „БСП за България“ за спасяване и реформиране на здравеопазването?

-Категорична промяна на модела на здравеопазване. Държавните болници спират да бъдат търговски дружества – здравето не е стока.

ДДС за всички лекарства ще стане 9 %, което означава значително по-ниски цени на всички лекарства за нашите сънародници.

Безплатни лекарства за всички деца до 14-годишна възраст. Децата са нашето бъдеще, нашата най-важна инвестиция.

Готови сме с такава организация на здравеопазването по региони, че да се осигури достъп до специализирана и адекватна медицинска помощ в рамките на така наречения “златен час“. Първи сме в Европа по смъртност от сърдечно-съдови заболявания. Статистика, която не се промени, за съжаление, през последните 12 години.

-Какви лични ангажименти поемате за Ямболска област? 

-През последните години, БСП както на местно, така и на национално ниво чрез своите представители в общинския съвет и в Народното събрание е била подкрепяща и  настояваща за довършването на т. нар. Нова болница. За мен това е местен приоритет номер едно.

И още нещо, с което се ангажирам. Нова сграда на болницата ще има, но са нужни  и медицински кадри. Към днешна дата недостигът на медицински сестри е изключително остър. Затова ние ще осигурим възможност за едновременна работа и обучение на място чрез изнесена образователна форма на специалисти по здравни грижи. Тук – в ямболската болница. Подобна практика вече е реализирана в община Смолян.

Не на последно място – осигуряване на мобилни аптеки за жителите на селата.

-Защо да ви подкрепят избирателите на 4.04?

-Искам нашите съграждани да подкрепят „БСП за България“. Защото е единствената партия, която четири години ясно назоваваше проблемите и предлагаше разумни алтернативни решения. Имаме и ясно разписан план за спасение на държавата.  Но за да реализираш политика на промяната, трябва да си пряк участник в управлението. Това е нашата цел.

С участието си в листата на БСП подавам знак към младите хора да бъдат активни в обществената работа, да отстояват позиции, в които вярват, да търсят и предлагат решения на проблемите в сферите, в които работят. Имам енергията, считам се за почтен и коректен човек, вярвам в потенциала на всеки мой съгражданин и ще изпълня със съдържание посланието, с което лично излизам пред жителите на областта „От Ямбол за Ямбол“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!