BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парламентарни избори 2021 – Георги Чалъков, кандидат за народен представител от „БСП за България“: Да възстановим ролята на парламента за развитието на България

-Като представител на бизнеса и като земеделски производител с какво ще бъдете полезен в парламента?

-Имам знанията и опита как може да се осъществи на практика подкрепата за малките земеделски стопанства, развитието на интензивното земеделие, зеленчуково производство, оранжерии, овощарство и лозарство. Зная от каква помощ имат нужда микро, малкият и средният бизнес, което може да стане чрез различни финансови и гаранционни инструменти и най – вече свеждане до минимум на всички разрешителни и лицензионни режими. Нужна е и подкрепа чрез различни финансови инструменти и държавни български фондове.

-Какво предвижда „БСП за България“ за развитието на икономиката?

-Обръщане на икономиката чрез стимули и подходящи програми към малкия и средния бизнес, така че делът му да стигне до 70% от цялата икономика. Предвижда се и подкрепа на биснеса с нисколихвени кредити чрез Българската банка за развитие, както и стимули за износа чрез Българската  агенция за експортно застраховане. 

-Какви са планираните реформи в земеделието?

-Различна политика относно субсидиите за земеделските стопанства, въвеждане праг на субсидиите. По-голямо подпомагане за малките животновъдни ферми малките стопанства изобщо, най-вече подкрепа за производство на плодове и зеленчуци. Стимули за кооперирането на малки земеделски стопанства с цел по-добра реализация  на продукцията. Задължение за търговските вериги за присъствие на наша родна продукция на техните щандове.

-Какви лични ангажименти поемате към Ямболска област? 

-Създаването на целеви държавни фондове  с цел да се започне подмяна на водопроводната мрежа във всички населени места също така  и за възстановяване на уличната  мрежа в тях.  Развитие на междуселищните транспортни връзки и подновяване на пътната инфраструктура между населените места и общини. Децентрализация на общините чрез отстъпване на част от данък общ доход, плащан от населението с цел в общините да постъпят допълнителни финансови средства, необходими за решаването на местните проблеми по-ефективно и бързо.

-Защо да ви подкрепят избирателите на 4.04? 

-За да има промяна в управлението и да прекъснем авторитарния модел, наложен от режима на партия ГЕРБ и лично от нейния лидер. Да спрем корупционните практики, въведени през последните 12 години и едноличните решения на един човек. Връщане върховенството на парламента като суверен, които взима решенията за развитието на БЪЛГАРИЯ. За да се погрижим ЗА ХОРАТА, а не за лични интереси.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!