BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пада възрастта на починалите, активните случаи на коронавирус намаляват

Ямбол, 14.04.2021 г.

Възрастта на последните жертви на коронавируса в Ямболска област пада. Починалите вече са 265, което представлява 4,24 % от регистрираните случаи на коронавирус в региона, които са 6248, за последните два дни новите жертви са 7.

Сред последните починали са двама мъже на 56 г., загубили битката с Ковид 19 на 13 април – единият е от Ямбол с артериална хипертония, а другия от с. Бояджик с придружаващо сърдечно заболяване. Отново на 13 април са починали жена на 62 г. от Ханово с придружаващо сърдечно заболяване и жена на 66 г. от Окоп  с хронично неврологично заболяване. И докато дургите са били с двустранна ковид пневмония и са починало от коронавирус, тя е починала с коронавирус. Битката с Ковид 19 са загубили и мъж на 75 г. от Ямбол и мъж на 83 г. от Ямбол и двамата с артериална хипертония.

Лекарите предупреждават, че състоянието на заразените с коронавирус обикновено се влошава след 5-7 ден, затова болните не бива да подценяват заразата и трябва да търсят своевременно лекарска помощ. Чести са случаите, когато болните постъпват в лечебно заведение прекалено късно и буквално за ден – два губят битката с коварния вирус.

Вчера от РЗИ съобщиха, че най-младата жертва на коронавируса в Ямболско е мъж на 29 г., а най-възрастния е на 93 г., вчера средната възраст на починалите беше 72 г., но сега ще е различна.

На фона на мрачната статистика добрата новина е, че намаляват активните случаи на коронавирус в Ямболска област. Днес те са 725 – 105 са настанени в болници, 620 са на домашно лечение. Излекувани от заразата са 5258 души, под карантина са 783.

Две групички в детски заведения – ясла и детска градини, ще бъдат поставени под карантина заради заразени деца и персонал, а един клас четвъртокласници в Ямбол също са карантинирани заради положителен техен съученик.

Увеличава се и броят на ваксинираните. В региона са поставени общо 9803 дози ваксини, от които 1887 души са с по две дози, а 6029 са само с по една доза.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!