BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още мерки за подобряване на пътната безопасност на пешеходните пътеки в Ямбол

Ямбол, 20.11.2023 г.

В Ямбол, на още 9 улици пред пешеходните пътеки, са поставени допълнително над 150 пътни светлоотразителни кабари от закалено стъкло. Те са разположени на улиците „Индже войвода“, „Крали Марко“, „Руен“, „Милин камък“, в района на „Трите вятъра“, в близост до бившата „Бонбонена“ фабрика, на улица „Преслав“ в близост до ул. „Марица“, на ул. „Димитър Благоев“, както и пред магазин „Билла“ и в близост до сградата на Регионална здравна инспекция.

Кабарите са изработени от устойчиво закалено стъкло, което не се матира от преминаването на гумите и имат 5-годишна гаранция срещу счупване. Те са особено полезни при опасни условия за шофиране, например при дъждовни вечери, когато маркировката става невидима. В такива случаи, пътните кабари продължават да отразяват светлината и служат за ограничаване на пътните ленти.

Инициативата е част от мерките на Община Ямбол за подобряване на пътната безопасност в града и осигуряването на по-голяма сигурност за пешеходците и шофьорите.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!