BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Ямбол осигурява храна на 500 нови потребители за периода от 1 май до 30 септември

Ямбол, 27.04.2021

Днес кметът на община Ямбол Валентин Ревански подписа допълнително споразумение към Договор за безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001-0131-C01 по операция „3.1 – Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“.

С подписаното допълнително споразумение Община Ямбол осигурява храна на нови 500 потребители за периода от 1 май 2021 година до 30 септември 2021 година. Общо потребителите на проект „Осигуряване на топъл обяд в Община Ямбол в условия на пандемията от COVID-19“, считано от 1 май, ще бъдат 700 лица.

Усилията на Валентин Ревански и общинското ръководство са насочени към осигуряване на храна на най-нуждаещите се целеви групи – самотно живеещи, възрастни и болни хора, които нямат близки на територията на град Ямбол и не са в състояние да се обслужват сами. В следствие на увеличения капацитет ще се включат и още потребители от целевите групи на крайно нуждаещи се лица, с ниски доходи или без доход поради епидемичната ситуация, както и лица под карантина.

През настоящата година проект „Предоставяне на топъл обяд в Община Ямбол в условията на пандемията от COVID-19″ е единствената безплатна услуга на територията на общината за възрастни хора и лица в затруднение. Основна цел на проекта е да бъде осигурен безплатен топъл обяд за нуждаещи се лица, които са изпаднали в неблагоприятно социално положение. Предоставянето на топъл обяд включва предоставянето на храна за обяд – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.

Реализацията на този проект е част от целенасочената социална политика, която Община Ямбол развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!