BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Ямбол Ви кани на безплатно автокино на 9 и 10 септември

 

Ямбол, 03.09.2021 г.

Ямбол отново ще стане арена за автокино на открито. В две последователни вечери любителите на филмовото изкуство ще имат възможност да се насладят на успешните български филмови ленти “Бензин” и “Голата истина за група Жигули”.     Гости по време на прожекциите ще бъдат любими актьори от филмите. Автокиното се осъществява със съдействието на Община Ямбол и ще бъде позиционирано на паркинга на хипермаркети “Технополис” и “Практикер”, като теренът за него се предоставя безвъзмездно от двете търговски вериги.

Екшънът “Бензин” ще очаква зрителите на 9 септември, четвъртък, от 20:30 часа. Преди прожекцията феновете на българското кино ще могат да разговарят с Асен Блатечки – режисьор и изпълнител на главната роля в лентата.

Сюжетът ще разкаже на зрителите как автомобилен състезател и механик се връща към живота след 15 години прекарани в затвора, за да изпълни последното обещание към убитата си любима. Филмът е заснет във Варна, като работата по него продължава цели 10 години. И други известни български актьори играят важни роли в продукцията – Калин Врачански, Башар Рахал, Снежана Макавеева и Лиляна Станаилова, както и големите звезди Майкъл Медсън и Съли Ерна.

На 10 септември, петък, отново от 20:30 часа, любителите на седмото изкуство ще могат да видят още едно заглавие – “Голата истина за група Жигули”.

Филмът разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. Но един ден неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново.

Режисьор е Виктор Божинов, а в ролите може да видите Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев – Геро, Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас, Август Попов, Параскева Джукелова и др.

Паркирането на автомобилите ще започне в 19:00 часа. Автокиното се гледа от автомобил, на екран с големина 5м х 10м и на височина от земята 2м. Звукът се приема от радиото в автомобила, на съответната честота за града, изписана на екрана в деня на прожекцията. Организаторите лично на място ще разпределят и насочват всеки автомобил, за да има необходимата видимост. Всяка от аудиосистемите ще бъде настройвана така, че да получава най-добрия звук в автомобила.

И за двете прожекции входът е безплатен!

Припомняме, че първото автокино в Ямбол се проведе преди няколко месеца и премина при голям интерес.

Поради повишаващата се заболеваемост, тази година, Община Ямбол отмени провеждането на филмов фестивал в Лятното кино. Автокиното е алтернативен и безопасен начин да се достигне до публиката, която заслужава да се наслади на българското филмово изкуство.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!