BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община „Тунджа“ откри тържествено новата учебна година

Ямбол, 15.09.2022 г.

В истински празник за селата, в които има образователни институции, се превърна първият учебен ден в община „Тунджа“.

Новата учебна 2022-2023 г. беше официално открита в 10 общински училища и в 5 детски градини с целодневни детски групи в 17 населени места на общината.

В училищата бяха организирани тържества за първия учебен ден, обединили местната  общност – представители на общината, на кметството, на читалището, родители, учители и ученици.

Детските градини и целодневни групи също организираха празници за началото на новата учебна година.

Близо 1500 деца и ученици ще се обучават в детските и учебни заведения на общината.

Всички 123 първокласници получиха подарък от община „Тунджа“ и от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – книжка с любими детски приказки с обръщение от кмета на общината Георги Георгиев и комплект с всички необходими ученически принадлежности.

Осмокласниците в Обединено училище „Васил Левски“ – с. Тенево и Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ с. Скалица получиха еднократно финансово стимулиране, средствата за което са осигурени от благотворителния фонд.

Във всички училища е организирано целодневно обучение, за учениците в тях общината осигурява безплатно закуски, обедно хранене и транспорт.

 

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Веселиново посреща новата учебна година с обновена спортна площадка – на този етап тя е  асфалтирана, а до месец ще бъдат монтирани и спортните съоръжения. В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Бояджик е извършен цялостен ремонт на коридорите, в който активно са се включили и самите учители, работи се по оборудването на нови кабинети на психолога и на ресурсния учител.

Останалите учебни заведения също посрещнаха учениците си освежени и обновени. В ОУ „Христо Ботев“ продължава ремонтът на покрива, но това няма да попречи на учебните занятия.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!