BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община „Тунджа“ е приключила изцяло близо 30 обекта, продължава строителството на още над 15

„Тунджа“, 26.10.2021 г.

 

15 обекта от капиталовата програма е приключила напълно община „Тунджа“ за над половин млн. лв.

Още 10 капиталови обекта за 745 хиляди лева все още не са приключили окончателно. От тях 6 са със завършени  строително-монтажни дейности и остава само оформянето на документацията и приемането им, останалите 4 в момента се изпълняват.

Това съобщи зам.-кметът на община „Тунджа“ по строителството по повод професионалния празник на строителите – Димитровден, когато според народните вярвания приключват строителните дейности.

Приключилите напълно обекти са основен ремонт на кметствата в селата Кабиле (покрива), Скалица, Челник, читалищните сгради в с. Болярско (първи етап), Маломир, общинска сграда в с. Голям манастир, благоустрояване в с. Победа, тротоари в с. Златари и др.

В община „Тунджа“ строителството продължава и след Димитровден. До края на месеца трябва да приключи благоустрояването на площадното пространство в с. Безмер, тече ремонтът на детската градина в Чарган, на водопроводната мрежа в Ханово, приключило е отводняването на две улици в с. Завой, остава само да се оформят документите. В момента се изгражда и улица към регионалното депо.

В момента се извършва газификацията на детската градина в с. Кабиле, предстои да започне и ремонтът на още три обекта – благоустрояване в с. Стара река, проектиране на рехабилитация на уличното осветление и на втори корпус на детската градина в с. Роза.

По линия на текущите ремонти са приключени 12 обекта за близо 92 хиляди лева, още 6 са в процес на извършване на обща стойност близо 83 хиляди лева. Сред приключилите обекти са ремонти на читалищни сгради в селата Победа, Чарган, Каравелово и Сламино, на покривите на пенсионерски клуб и дневен център в с. Генерал Инзово, на аварийни ремонти на фасадата на кметството в с. Кабиле, на сградата на детската градина в Скалица, на напорния водоем в Бояджик, на отводнителна канавка в с. Чарган и др. Асфалтирани са и две улици в селата Веселиново и Кукорево.

В момента се извършва ремонт на фасадата на кметството в с. Генерал Инзово, на кметствата в Златари и Бояджик, на покрива на кметство Межда, и на помещенията на полицаите по селата.

С европейско финансиране вече е завършен проектът за рехабилитация на водопроводна мрежа в селата Безмер, Роза и Ботево и ремонтът на училището в с. Бояджик.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!