BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община „Тунджа“ дари българска литература в Болград

Дарение от 120 тома съвременна българска литература направи община „Тунджа“ на Болградската гимназия и на Българския културен център в Болград, съобщи кметът Георги Георгиев.  Дарението е осъществено по време на официалното посещение на тунджанската делегация по повод 200 – годишнината от създаването на града със съдействието на издателство „Захари Стоянов“ и издателят Иван Гранитски.

Делегацията на община „Тунджа“ присъства на мащабните тържества по повод бележитата годишнина заедно с гости от други побратимени общини и външния министър на Република България Светлан Стоев.

От 12 години общината е подписала договор за сътрудничество с Болград, участието в честването на 200-годишнината препотвърди развитието на нашите отношения, подчерта кметът Георги Георгиев. Той припомни, че след Руско-турската война през 1828-29 г. преселници от Ямболския край са се заселили в Болград, не случайно е имало и ямболска махала в града.

На официалната церемония община „Тунджа“ и село Генерал Инзово са били наградени с паметния знак и дипломи за 200-годишнината на Болград.

Тунджанският кмет изтъкна, че община „Тунджа“ има много приятели в Болград, една от интересните срещи е била с български преселници, които отново са ги впечатлили със своята сърдечност, добронамереност и широкото си сърце.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!