BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община „Тунджа” активира 12-часова ежедневна телефонна линия за психологическа помощ

0884811549

ОБАДИ СЕ!

НЕ СИ САМ,

ИМА КОЙ ДА ТЕ ЧУЕ

Община „Тунджа” активира 12-часова ежедневна телефонна линия за психологическа помощ и подкрепа на самотни възрастни, хора с увреждания и други рискови групи от местната общност. Линията е на разположение на хората от всички 44 населени места всеки ден от 08.00 до 20.00 часа.

В тази трудна ситуация, наред с преформулирането на социалните услуги и консолидирането на целия наличен общински и общностен ресурс в услуга на хората, община „Тунджа” се стреми да окаже и емоционална подкрепа на своите жители, особено на онези от тях, които нямат с кого да общуват в домовете си.

Психологическата помощ и подкрепа ще бъде осигурявана от трима опитни, квалифицирани психолози от екипа на Общностен център „КОМПАС”, който функционира по проект на общината, финансиран чрез оперативните програми „Развитие на човешките ресурси” и „Наука и образование за интелигентен” растеж. Екипът на общностния център участва и в други здравно-социални и логистични дейности в подкрепа на хората в тази трудна и нетипична ситуация.

В условията на въведеното извънредно положение в страната заради разпространението на коронавируса Covid-19, община „Тунджа” се стреми да осигури всички форми на човешка помощ и съпричастност, защото сме хора на първо място. Защото сме общност, която повече отвсякога има нужда да се подкрепя.

На този телефон ще получите:

  • Консултации с обучени психолози за действия при бедствия и кризи;
  • Консултации за поведение в епидемиологична обстановка;
  • Психологическа подкрепа при паника и стрес

Внимание!

Обаждането на този телефон:

  • НЕ заменя консултациите и разговорите с личния Ви лекар;
  • НЕ отговаря на въпроси свързани с медицинска тематика;
  • НЕ е телефон за спешна помощ

Но може да Ви съдействаме да се свържете с тях!

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!