BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Болярово с нов проект за патрионажна грижа

Болярово, 25.04.2021

Община Болярово надгражда социално-ангажираната си политика като започва изпълнението на проект „Патронажна грижа плюс за нуждаещите се лица от община Болярово“, финансирана от Оперативна програна „Развитие на човешките ресурси“.

Общата стойност на проекта е 392 087 лева и е определена на база броя потребители, обслужвани от услугите в общността в община Болярово.

Изпълнението на проекта ще е 12 месеца и ще е насочено , както към повишаване на капацитета на социалните услуги да работят в условията на кризата, породена от заболяването COVID-19, така и към продължаване на услугата  патронажна грижа в семейна среда за поне 23 лица.

Към социалните заведения в община Болярово вече са разкрити 6 броя работни места. За  неспециализирания персонал е предвидено заплащане на полагания извънреден труд в резултат на предписаните противоепидемични мерки.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!