BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обучение на ямболски ученици за създаване на Младежки парламент в града с подкрепата на Община Ямбол

В изпълнение на Общинския план за младежта 2021, приет с Решение № XVII-1/28.01.2021 г. на Общински съвет – Ямбол, за обособяване на механизъм за осигуряване на възможности за пълноценно участие на младите хора в обществено-политическия и икономически живот и приобщаването им към основните демократични ценности и стандарти, от 8 септември до 10 септември 2021 година в почивна база „Ученически отдих и спорт“ ЕАД – село Равда ще се проведе обучение на младежи и девойки от община Ямбол за създаване на Младежки парламент.

Учениците бяха изпратени от заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов с пожелание обучението да бъде плодотворно.

Обучител ще бъде Даниел Джинсов от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите.

В обучението ще участват 30 младежи и девойки от община Ямбол, представители на младежки организации и ученически съвети в учебните заведения в града. Председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков също ще вземе участие във форума.

Младите хора от различните ямболски училища ще обменят идеи, ще научат повече за същността на Младежкия парламент, неговите цели и структура, за да бъде създаден такъв и в Ямбол през есента. Всички разходи по обучението на учениците са за сметка на община Ямбол.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!