BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов летен рекорд на новозаразени, заболеваемостта достигна 373 на 100 000 души

Ямбол, 31.08.2021 г.

Нов летен рекорд на новозаразени с коронавирус в Ямболска област – през последното денонощие са диагностицирани 62 нови случая, заболеваемостта от Ковид -19 достигна 373 на 100 000 души.

От РЗИ – Ямбол съобщават, че в болниците пациентите с коронавирус са 84, от тях четирима са на интензивно лечение. В областта към момента са разкрити 100 ковид легла- 86 в областната болница “Св. Пантелеймон”, 10 в общинската болница “Св. Иван Рилски” в Елхово и 4 легла в Специализираната болница по кардиология. Засега частната болница “Св. Йоан Рилски” в Ямбол не приема пациенти с коронавирус. Проверка на „Делник“ установи, че болницата е прекратила договора за лечение на Ковид – 19 със Здравната каса още през юни, защото случаите са намалели и не е имало нужда от техните легла, след което е разкрила вътрешното и родилно отделение и е възстановила нормалната лечебна дейност.

Според д-р Антонова, за да разкрият наново отделение за болни с Ковид – 19, е необходимо да получат заповед от РЗИ и след това наново да сключат договор със Здравната каса и да преустроят съществуващите отделения.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!